ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"Ηλιάκεια 2015" ... εννέα χρόνια από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Την Τρίτη 26 Μαΐου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Ηλιάκεια 2015" στη νήσο Κάρπαθο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, αντιπροσωπείες των Συνδέσμων-Συλλόγων Αποφοίτων των παραγωγικών Σχολών της ΠΑ, πολυπληθούς αντιπροσωπείας στελεχών της ΠΑ αλλά και κατοίκων του νησιού, παρέστησαν στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του Σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο οποίος έχασε τη ζωή του υπερασπιζόμενος την πατρίδα.

Η τελετή περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλίες από τον κ. ΥΕΘΑ, το Δήμαρχο Καρπάθου και τον αδελφό του ήρωα κ. Φίλιππο Ηλιάκη.

Ο ΣΑΣΥΔΑ εκπροσωπήθηκε από το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλία Ντούβλη και το μέλος ΔΣ κ. Κων. Λιοζίδη.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό :

«Σεβασμιώτατε
Άγιοι Πατέρες,
Κύριοι Εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων,
Κύριοι Δήμαρχοι, Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας,
Κύριε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Στρατού,
Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Σμηνίτες,
Συγγενείς του Ήρωα Κώστα Ηλιάκη,
Είναι μεγάλη η συγκίνηση να βρεθώ σήμερα μαζί σας σε αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής, σε αυτή τη συμβολική και ιδιαίτερη στιγμή της οικογένειας της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν και τα τελευταία πέντε χρόνια είμαστε μαζί σε αυτή την εκδήλωση, τιμώντας τον Ήρωα.
Είμαστε σήμερα εδώ, για να τιμήσουμε έναν ήρωα, που τίμησε τις παραδόσεις του όπλου του και των Ενόπλων Δυνάμεων. Έναν Έλληνα που υπερασπίστηκε τις αρχές και τις αξίες του Έθνους, τον Σμηναγό Κωνσταντίνο Ηλιάκη.
Τον πιλότο μας που δε δίστασε, δε φοβήθηκε και δεν υποχώρησε. Έπεσε εκτελώντας το καθήκον του, αλλά η μνήμη του μένει ζωντανή και αθάνατη στο μυαλό και την ψυχή όλων μας.
Αξιωματικοί σαν τον Ηλιάκη, με το αίμα τους γράφουν και συντηρούν ανεξίτηλα τις παραδόσεις μας, και με τη θυσία τους διατηρούν τον αέρα, τις θάλασσες και τα νησιά μας Ελληνικά. Οι ουρανοί είναι δικοί τους. Η δόξα και η τιμή είναι δική τους.
Η ευγνωμοσύνη και η υποχρέωση είναι δική μας.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αποφάσισε να δώσει ότι πολυτιμότερο είχε, την ίδια τη ζωή του, για την Ελλάδα. Άφησε πίσω την αγαπημένη του οικογένεια, τις χαρές της ζωής, για να μπει στο πάνθεον των ηρώων. Δεν υποχώρησε, δεν γονάτισε, δεν οπισθοχώρησε. Έγινε ένας από τους σπουδαίους αυτού του Έθνους και μας καθοδηγεί. Τον κέρδισε για πάντα η Πατρίδα, τον έχασαν όμως οι δικοί του άνθρωποι.
Για αυτό, σήμερα, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε μπροστά στους συμβολισμούς της ηρωικής αυτής πράξης, την ανθρώπινη πλευρά και διάσταση. Στέλνουμε, λοιπόν, από αυτό το όμορφο νησί της Καρπάθου, και ένα μήνυμα συμπαράστασης στους δικούς του ανθρώπους, στην οικογένειά του, αλλά και στους συναδέλφους του, της Μοίρας του, την άλλη του οικογένεια, που σήμερα είναι παρόντες και τον τιμούν αριστερά και δεξιά από το μνημείο του.
Και θέλω να πω στους αγαπημένους του, και κυρίως στα παιδιά του, ότι πρέπει να είστε βαθιά υπερήφανοι, όπως και όλοι εμείς, για την πορεία του στην Πολεμική μας Αεροπορία και τη συνεισφορά του στην άμυνα και την ασφάλεια της Πατρίδας.
Διακρίθηκε και ξεχώρισε. Όλοι όσοι τον έζησαν, θυμούνται το ήθος του, τις πατριωτικές του ευαισθησίες, τη μεγάλη του αγάπη για την Ελλάδα και την Πολεμική Αεροπορία. Υπερασπίστηκε με πάθος τον όρκο του και αποφάσισε να μείνει για πάντα στους ουρανούς κοντά στους Αρχαγγέλους.
Η φυσική του απουσία, αντιλαμβάνομαι, ότι στοιχίζει στην οικογένειά του και έχει συνταράξει την καθημερινότητα της οικογενείας του. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να χάνεις έναν δικό σου άνθρωπο. Το κενό αυτό δεν αναπληρώνεται, όσα χρόνια και αν περάσουν.
Αλλά είναι σπουδαία παρακαταθήκη το γεγονός ότι ο γενναίος σας Κωνσταντίνος αποτελεί πρότυπο αφοσίωσης στο καθήκον, συνέπειας, αποφασιστικότητας και αυταπάρνησης. Είναι από εκείνους που ο σύντομος βίος τους, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, μια μακρά διαδρομή ήθους και παλικαριάς.
Εκφράζω, λοιπόν, το σεβασμό μου, και στον ήρωά μας, και σε αυτούς που συνεχίζουν την τιμημένη αυτή πορεία, αλλά και σε όλους τους ακρίτες μας, όλους τους κατοίκους των ακριτικών μας περιοχών, που υπερχειλίζουν από αγάπη και αφοσίωση στην πατρίδα.
Σε όλους εσάς που φυλάτε Θερμοπύλες, σας διαβεβαιώνω ότι η νέα γενιά των στελεχών της Πολεμικής μας Αεροπορίας φέρει εις πέρας το έργο της, με υπερηφάνεια, υψηλή εθνική συνείδηση και απόλυτη επιτυχία.
Παρακολουθώ από κοντά, γιατί θεωρώ τον εαυτό μου μέλος αυτής της σπουδαίας οικογένειας των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι έναν Υπουργό που γνωρίζει μόνον τους διαδρόμους του γραφείου του, και γνωρίζω τα βάρη και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι χειριστές μας, οι πιλότοι μας, αλλά και το προσωπικό εδάφους.
Με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού υπηρετούν την Πατρίδα μας και δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας συνόρων και των εθνικών μας συμφερόντων, της εθνικής μας κυριαρχίας. Έτσι λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας
Σε αυτές τις στιγμές έμπρακτης αναγνώρισης της εθνικής προσφοράς και πέραν από την εύλογη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να παραδειγματιστούμε.
Για αυτό και οι τελετές μνήμης, όπως αυτή, είναι ιερές. Τα χώματα των ακριτικών μας νησιών και οι Θάλασσές μας είναι ιερές. Ιερές και αδιαπραγμάτευτες, γιατί δεν έχουν μόνο νερό και αλάτι, αλλά είναι ποτισμένες με το αίμα τόσων ηρώων, στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας μας.
Βέβαια, θα μου πείτε, τα λόγια είναι εύκολα και οι υποδείξεις παραβλέπουν συνήθως τις δυσκολίες. Συχνά μας παρασύρει ένας οίστρος και ένας ενθουσιασμός, και εμένα μαζί, και υποδεικνύουμε στάσεις και συμπεριφορές, που έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας να εφαρμοστούν. Πόσο εύκολο είναι, αλήθεια, να αγαπάς περισσότερο από τη ζωή σου την Πατρίδα σου; Πόσο εύκολο είναι να θυσιάζεσαι, όταν πολλές φορές αυτή η ίδια η Πατρίδα σε πληγώνει, σε απογοητεύει, σε ξεχνά;
Αναγνωρίζω τη δυσκολία αυτών των προτροπών, αλλά είμαστε εδώ σε αυτή την εκδήλωση και βλέπουμε τι γίνεται. Παρασυρόμεθα από τους γενναίους, σαν τον Ηλιάκη, που κάνουν τα πολύ δύσκολα να φαίνονται τόσο απλά.
Μας δείχνει, με μια απλότητα, μια ταπεινότητα και μια μεγαλοσύνη ψυχής, ποιος είναι ο δρόμος αλλά και ο τρόπος για να κάνουμε την Πατρίδα μας ισχυρότερη. Μια Πατρίδα που θα του αξίζει.
Μας θυμίζει και μας ορίζει την αποστολή μας, σε μια δύσκολη εποχή. Σε μία εποχή, που η Πατρίδα, το Έθνος καταβάλλει ένα επίπονο αγώνα για να ξανακερδίσει όσα έχασε. Καταβάλλει έναν αγώνα απέναντι σε εκείνους που πιστεύουν στην παγκοσμιοποίηση, στην υποστολή των σημαιών, στην κατάργηση των εθνών – κρατών, στην κατάλυση των αξιών
. Απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία για την οποία έπεσε ο Ηλιάκης, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος. Πρέπει όλοι οι νέοι να πιστέψουν στην Πατρίδα, να υπερασπιστούμε την Πατρίδα, είτε ως στρατιώτες είτε ως πολίτες, και αυτά πρέπει να τα περάσουμε στα παιδιά μας.
Πρέπει να προσανατολιστούμε ξανά σε έννοιες όπως το καθήκον και το εθνικό συμφέρον. Και έχουμε ιερή υποχρέωση να το κάνουμε αυτό, για τους “Μάρτυρες”, που έχουν χύσει το αίμα τους σε κάθε σπιθαμή αυτού του τόπου, σε χώμα, αέρα και νερό
. Αλλά και γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να απαξιώνουμε την αγάπη και την αγωνία του απλού Έλληνα για το τι θα απογίνουν όλα αυτά, που “γι” αυτά πολεμήσαμε”, να απαξιώνουμε την αγωνία των παιδιών του Κωνσταντίνου Ηλιάκη, να μην πάει χαμένη η θυσία του πατέρα τους.
Η μεγαλοσύνη, η προσφορά, η ευτυχία, η αλληλεγγύη δεν είναι οικονομικά μεγέθη και δεν έχουν κλίμακες μέτρησης. Αυτό μας διδάσκει η ιστορία, αυτό μας διδάσκει ο ήρωας που τιμούμε σήμερα. Και θυμίζω ότι όποτε, υστερόβουλα, κάποιοι τα αποτίμησαν υλιστικά και τα μέτρησαν, προκάλεσαν την οργή Θεού και ανθρώπων.
Επιτρέψτε μου, με τη δική μου φωνή, να συνοδεύσω τη φωνή όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων, να συνοδεύσω και τη δική σας σκέψη, τη σκέψη των κατοίκων της Καρπάθου και όλων των ακριτικών μας περιοχών και να φωνάξουμε όλοι μαζί ΑΘΑΝΑΤΟΣ ».

Μπορείτε να δείτε εδώ το σχετικό βίντεο

 




Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ο ΣΑΣΥΔΑ στον κ. Δ/ΔΑΕ - Δελτίο Τύπου



Υπ' αριθ. 2/28 Μαι 2015 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ:
Επίσκεψη ΣΑΣΥΔΑ στον κ. Δκτή ΔΑΕ

Την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015, αντιπροσωπεία του  ΣΑΣΥΔΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεώρ. Ρούσσο και το Γεν.Γραμματέα κ. Ηλ. Ντούβλη, επισκέφθηκε το Δκτη ΔΑΕ, Υπτχο (Ι) Ιωάν. Μανωλάκο.

Στη συνάντηση που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, κεντρικό θέμα συζήτησης ήταν η τριετής φοίτηση στη ΣΥΔ το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2015-16, καθώς και η επιχειρούμενη αναβάθμιση των ΑΣΣΥ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Πτέραρχος, προκύπτει ότι το θέμα της τριετούς φοιτήσεως στη ΣΥΔ αλλά και στις ΑΣΣΥ λοιπών Κλάδων Ε.Δ., βρίσκεται πλέον στον κ. ΥΦΕΘΑ για τελική έγκριση και νομοθετική ρύθμιση. 

Από την πλευρά του, ο κ. Πρόεδρος, τόνισε την ανάγκη αναγνώρισης-ισοτιμίας του πτυχίου ΑΣΣΥ με αυτό των ΑΤΕΙ και κατ' επέκταση την κατοχύρωση ανάλογων επαγγελματικών δικαιωμάτων σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας.

Στον κ. Διοικητή, ετέθησαν και μια σειρά ζητημάτων των εν ενεργεία αποφοίτων της Σχολής, κυρίως δε των νεώτερων σειρών-χαμηλόβαθμων συναδέλφων τόσο αρμοδιότητας ΔΑΕ όσο και αρμοδιότητας ΓΕΑ, τα οποία ο κ. Πτέραρχος υποσχέθηκε ότι θα θέσει υπόψιν της Ηγεσίας και θα υποστηρίξει ο ίδιος, αναγνωρίζοντας τη σημασία τους.

Τέλος, ο ΣΑΣΥΔΑ εξήρε το έργο του νυν Δκτη ΣΥΔ, Σμχου (Ι) Αθ. Τζατζά.

Αποχαιρετώντας την αντιπροσωπεία, ο κ. Πτέραρχος ζήτησε να υπάρχει συχνότερη επαφή των δύο μερών.


Το Γρ. Τύπου ΣΑΣΥΔΑ








Τρόπος Εκλογής Μελών Δ.Σ. ΕΑΑΑ ... έντονη αντίδραση των ΣΑΣ - ΣΑΣΥΔΑ - ΣΑΙΡ - ΠΑΣΟΙΠΑ - κοινό Δελτίο Τύπου



Αθήνα, 28 Μαι 2015

Κ Ο Ι Ν Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

ΘΕΜΑ: Τροποποίηση Κ.Υ.Α που διέπει την Οργάνωση και Λειτουργία της Ε.Α.Α.Α.

Με έκπληξη αλλά και έντονη ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι έχει υποβληθεί από την αρμόδια Δνση του Γ.Ε.Α , προς υπογραφή στο Γραφείο του κ. Υ.ΕΘ.Α , φάκελος που αφορά στην τροποποίηση διατάξεων , οι οποίες ρυθμίζουν τα θέματα εκλογής των μελών του Δ.Σ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α). Ο φάκελος αυτός είχε παραμείνει στο Γ.Ε.Α για διάστημα περίπου 10 μηνών. 

Η έκπληξή μας είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθόσον δεν μπορούμε να αντιληφθούμε :

1. τι άλλαξε και ανασύρθηκε από το περιθώριο η τροποποίηση της Κ.Υ.Α μετά από 10 μήνες.

2. γιατί η σημερινή Ηγεσία του Υπουργείου, με ιδιαίτερες ευαισθησίες στα δημοκρατικά και στα ανθρώπινα δικαιώματα, προωθεί ένα φάκελο που απαξιεί τη βούληση της πλειοψηφίας και τον οποίο η προηγούμενη Ηγεσία τον είχε θέσει στο περιθώριο.

3. γιατί επιλέχθηκε το χρονικό αυτό σημείο για την υλοποίηση της προτεινόμενης τροποποίησης της Κ.Υ.Α ελάχιστες ημέρες πριν από την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών στην Ε.Α.Α.Α.

To θέμα αυτό είναι μείζονος σημασίας για τη συντριπτική πλειοψηφία των αποστράτων. Είναι πρόδηλο, επίσης, ότι η οργάνωση και λειτουργία των Ενώσεων των ε.α. Αξιωματικών πρέπει, πλέον, να διενεργείται μέσα από ένα μη στρατιωτικής φιλοσοφίας και νοοτροπίας σύγχρονο νομικό πλαίσιο, το οποίο να είναι εναρμονισμένο με το πνεύμα και τις αρχές του Συντάγματος, ώστε οι Ενώσεις να δρουν μέσα από περιβάλλον-χώρους, με ανάλογες δομές και συμπεριφορές, όπου να διαμορφώνονται προϋποθέσεις ειλικρινούς επικοινωνίας, όλων των προελεύσεων και κατηγοριών αποστράτων Αξιωματικών, μέσα από πνεύμα αλληλοσεβασμού, συναδελφικής αλληλεγγύης, ισότητας, ενότητας, ομοψυχίας, και αγαστής συνεργασίας, προκειμένου να διασφαλίζεται νηφάλια σκέψη, ορθή διαχείριση και προβολή των θεμάτων-προβλημάτων, που απασχολούν όλους ανεξαίρετα τους ε.α. Αξιωματικούς.

Ε ί μ α σ τ ε   κ ά θ ε τ α   α ν τ ί θ ε τ ο ι

στην προτεινόμενη τροποποίηση της Κ.Υ.Α. , με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ε.α. Αξιωματικών τάσσεται κατά της πρότασης αυτής ειδικότερα δε την παραμονή των επικείμενων εκλογών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Α. Θεωρούμε δε αυτονόητο την διενέργεια των επικείμενων εκλογών με το υφιστάμενο καθεστώς και κατόπιν το νέο Δ.Σ έχει χρέος να μεριμνήσει άμεσα για την συντομότερη συγκρότηση ενός νέου σύγχρονου νομικού πλαισίου δημοκρατικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, το οποίο να αντικαταστήσει το αναχρονιστικών αντιλήψεων νομοθετικό διάταγμα 1171/72.

Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Ε.Α.Α.Α, η οποία αριθμεί περισσότερα των 9000 μελών και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, 
κ α λ ο ύ μ ε

τον αξιότιμο κ. Υ.ΕΘ.Α να θέσει προς επανεξέταση την υποβληθείσα πρόταση, ώστε να υπάρξει, εξαρχής, ζήτημα επαναδιατύπωσης του κειμένου της Κ.Υ.Α, με βάση τις προτάσεις-απόψεις του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι ευθύνες για τις συνέπειες που θα έχει η τυχόν εφαρμογή της προτεινόμενης ΚΥΑ, θα ανήκουν ακέραια σε αυτούς που εμπνεύστηκαν την παραβίαση και την επιβολή κανόνων που προσβάλουν την ισότητα και την ισονομία που πρέπει να απολαμβάνουν όλα τα μέλη μιας Ένωσης, η οποία λειτουργεί σημειωτέον, χάρη στις υποχρεωτικές κρατήσεις των μελών της.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
δια των Προέδρων των

           Για το Δ.Σ. Σ.Α.Σ            Για το Δ.Σ. Σ.Α.Σ.Υ.Δ.Α            Για το Δ.Σ Σ.Α.Ι.Ρ            Για το Δ.Σ  Α.ΣΟΙ.Π.Α

              Δ. Φαλτάιτς                      Γ. Ρούσσος                        Ι. Κρανιάς                  Μ. Παπασταύρου 
                Σμχος ε.α                          Ταξχος ε.α                          Ασμχος ε.α




Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Δεν είναι πια μαζί μας ...



Έφυγε σήμερα από τη ζωή, ο συνάδελφος Σμχος (ΥΑΔ) ε.α. Γεώργιος Κοσκινάς του Νικολάου, κάτοικος Πατρών.

Ο εκλιπών, γεννήθηκε το έτος 1941, κατετάγη το 1960 με την 7η σειρά ΣΥΔ και αποστρατεύτηκε το 1994 με το βαθμό του Σμχου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο Δευτέρα 25-5-15 και ώρα 12:00 στο Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΣΥΔΑ, εκ μέρους όλων των αποφοίτων της ΣΥΔ, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και εύχεται Καλό Παράδεισο.





"Το 13ο ΣΜΗΝΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ στην Κορέα ... 1955-2015 ... 60 χρόνια από την επιστροφή του στην Ελλάδα"

Στις 11 Νοεμβρίου 1950 και ώρα 8:30, το 13ο Σμήνος Μεταφορών με επτά (7) αεροσκάφη C-457 Dacota και 67 άνδρες εκ των οποίων οι 25 ιπτάμενοι, απογειώθηκε από την Α/Β Ελευσίνας και έβαλε πορεία προ ανατολάς. Πέταξαν πάνω από γνωστές και άγνωστες χώρες και συνάντησαν στη διαδρομή τους, παλιούς και δοξασμένους πολιτισμούς αλλά και απέραντες ερήμους και αφιλόξενες θάλασσες. Πρωτόγνωρα σε μέγεθος και ένταση τα καιρικά φαινόμενα που αντιμετώπισαν. αλλά δεν αναχαιτίσθηκαν.Περιπετειώδεις και οι διαμονές σε πρόχειρα καταλύματα προκειμένου να ξεκουραστούν λίγο και να ανεφοδιαστούν με καύσιμα. Ο καυτός ήλιος και οι τυφώνες, μια συνεχή και αφάνταστη ταλαιπωρία. όμως, οι απόγονοι του Μεγ. Αλεξάνδρου, όπως και κείνος, συνέχισαν άκαμπτοι, για να φτάσουν κάποτε στον Ινδό ποταμό.

Στο ακραίο σημείο της κατάκτησης αυτού του μεγάλου Έλληνα στρατηλάτη. 21 ημέρες, 57ώρες και 46 λεπτά πτήσης χρειάσθηκαν για να φτάσουν την 30η Νοεμβρίου του 1950, στο αεροδρόμιο Itazouki της Ιαπωνίας και την διπλανή φλεγόμενη Κορέα. Εντάχθηκαν χωρίς μια ημέρα ξεκούρασης στην 21η Αμερικανική Μοίρα, και αμέσως έλαβαν την πρώτη διαταγή επιχειρήσεων, ώστε να προετοιμαστούν για μια πολύ μεγάλη, ίσως τη μεγαλύτερη επιχείρηση που ανέλαβαν σε κείνο τον αγώνα, τη διάσωση και απεγκλωβισμό από τις χαράδρες της περιοχής Hanga-ri, βόρεια του 38ου παραλλήλου, χιλίων και πλέον Αμερικανών πεζοναυτών.

Στους 56 μήνες που παρέμεινε στην Κορέα, θα εκτελούσε 2926 λίαν επικίνδυνες Πολεμικές Αποστολές, συμπληρώνοντας 13177 'Ωρες Πτήσεων, μεταφέροντας 9243 τραυματίες, 70568 επιβάτες, 1.104.560 λίβρες διαφόρων υλικών και 17000 λίβρες ρίψεως πυρομαχικών και διαφόρων εφοδίων.

Δυστυχώς, η εκτέλεση αυτών των επικίνδυνων πολεμικών αποστολών, είχαν το τίμημά τους σε πληρώματα και αεροσκάφη.

Τον Ιανουάριο του '51, το αεροσκάφος 617, μεταφέροντας 5000lt καύσιμα, στην προσπάθειά του να πιάσει σε γλιστερό λόγω πάγου διάδρομο, εκτράπηκε με κίνδυνο να βγει έξω, αλλά έγκαιρα και ορθά ο Κυβερνήτης του ανέσυρε το σύστημα προσγείωσης και το ακινητοποίησε. Το πολύτιμο φορτίο του χρησιμοποιήθηκε από τα τεθωρακισμένα , αλλά το αεροσκάφος προκείμενου να μην πέσει στα χέρια των αντιπάλων λόγω αδυναμίας απογείωσής του, πυρπολήθηκε.

Στις 26 Μαΐου 1951, το Σμήνος είχε την απώλεια του αεροσκάφους 612 και του πληρώματός του, εν πτήση αυτή τη φορά, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, με πλήρωμα τον Κυβερνήτη Υπσγό Βάμβουκα Αναστ., Συγκυβερνήτη τον Ανθσγό Μάμαλη Νικ. και Μηχανικούς, τον Αρχισμηνία Αρτσίτα Ανδ.  και Υποσμηνία Οικονομόπουλο Σπ.

Στις 22 Δεκεμβρίου 1952, στην περιοχή του Souvon, στο αεροδρόμιο Κ-13, το αεροσκάφος 616 με Κυβερνήτη τον Διοικητή του Σμήνους Επγό Φραγκογιάννη Παν., Συγκυβερνήτη τον Υπσγό Περακάκη Άγγ., Ναυτίλο το Σμία Ελευθερίου Αλέξ. και πλήρωμα το Σμτη Τζινάκο Γρηγ., καταστράφηκε ολοσχερώς όταν έπεσε επάνω του στον διάδρομο απογειώσεως, ένα αμερικανικό αεροσκάφος τζετ, με αποτέλεσμα, όλοι οι επιβαίνοντες να φονευθούν. Στο αεροσκάφος επέβαιναν και 9 Αμερικανοί (6 τραυματίες, 2 αδελφές νοσοκόμες και ένας στρατιώτης νοσοκόμος).

Πέντε ημέρες μετά, στις 27 Δεκεμβρίου 1952, η ατυχία ξαναχτύπησε το Σμήνος. Το αεροσκάφος 632 με Κυβερνήτη τον Ανθσγό Κατσαντώνη Βασ., Συγκυβερνήτη το Σγό Παπαδάκη Βασ., Ναυτίλο τον Εσμία Λάμπρου Παν., Α/Τ Αέρος το Σμία Μπίλια Γεώρ. και 10 επιβάτες (10 Αμερικανού και 1 Φιλιππινέζος), κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης αυτή τη φορά, σε νυκτερινή απογείωση από το Κ-10, ένα πολύ δύσκολο αεροδρόμιο, όταν σταμάτησε ο δεξιός κινητήρας του σε ύψος 150 ποδών. Το αεροσκάφος προσέκρουσε στους παρακείμενους του αεροδρομίου ορεινούς όγκους, με αποτέλεσμα το θάνατο όλων των επιβαινόντων.

Το Σμήνος, επέστρεψε με τα πέντε εναπομείναντα αεροσκάφη στις 23 Μαΐου 1955, στο αεροδρόμιο από όπου ξεκίνησε, στην Ελευσίνα.

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΠΑΣΥΒΕΤΑ), όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σάββατο 23/5/2015, σε μια σεμνή τελετή στην Α/Β Δεκέλειας, τέλεσε τρισάγιο ακολουθούμενο από κατάθεση στεφάνων και ομιλία, στη μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων της περιόδου αυτής. Ακολούθησε βράβευση των Βετεράνων Αεροπόρων και γεύμα στη Λέσχη της ΔΑΥ.

Ο ΣΑΣΥΔΑ τίμησε την εκδήλωση, εκπροσωπούμενος από το Γενικό Γραμματέα κ. Ηλία Ντούβλη.








Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ομαδική Εγγραφή έφερε η 2η Συνάντηση 26ης Σειράς ΣΥΔ


Σε μια συμβολική κίνηση έμπρακτης στήριξης και αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου που παίζει ο ΣΑΣΥΔΑ, οι συμμετέχοντες στη 2η Συνάντησή τους απόφοιτοι της 26ης σειράς ΣΥΔ, προχώρησαν σε ομαδική εγγραφή στο Σύλλογο, προτρέποντας όπως μας ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους συμμαθητές τους και όχι μόνο, να πράξουν το ίδιο στο αμέσως προσεχές διάστημα. 

Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

"Συναδελφικό Σάλπισμα"



Αγαπητέ/ή  Συνάδελφε/ισσα
Απευθυνόμαστε σε σας, τους πρώην Δοκίμους της Σχολής μας και σήμερα μόνιμα στελέχη, με ουσιαστικά καθήκοντα και αρμοδιότητες, της Πολεμικής μας Αεροπορίας και σας καλούμε να έρθετε κοντά μας, σας καλούμε να εγγραφείτε στο Σύλλογο Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ).
Στο Καταστατικό του Συλλόγου μας, στο άρθρο 3, αναφέρεται με πολύ εύστοχο τρόπο, ότι σκοπός του Συλλόγου είναι "η ανάπτυξη και καλλιέργεια στενών δεσμών των μελών του και ειδικότερα συναισθημάτων φιλίας, συναδέλφωσης, αλληλεγγύης και αγάπης καθώς και η προώθηση και υποστήριξη των συμφερόντων τους".
Ο Σύλλογος λοιπόν, απευθύνεται με την παρούσα επιστολή, σε όλους τους εν ενεργεία αποφοίτους της Σχολής μας, με σεβασμό στην αποστολή και στο έργο που επιτελούν σήμερα, προτρέποντάς τους να ενταχθούν στις τάξεις του και να αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή του ανθρώπινου δυναμικού του που θα απογειώσει, ως αεροπόροι, την εμβέλειά του στα επίπεδα που του αρμόζει.
Στο εύλογο ερώτημα, τι μπορεί να προσφέρει ένας ακόμη Σύλλογος στα ενεργά στελέχη, συνοπτικά αναφέρουμε ορισμένους τομείς, όπως :
Στην προώθηση θεμάτων που αφορούν στην αναβάθμιση των σπουδών στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπξκών (ΑΣΣΥ) αλλά και το σπουδαιότερο, κατά την άποψή μας, στην υποβολή εκείνων των προτάσεων που θα καθιστούσαν το πτυχίο της Σχολής μας, ως ισότιμο Πτυχίο Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Βέβαια το εγχείρημα αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, διότι, κατά βάση, προσκρούει στις αναχρονιστικές αντιλήψεις ορισμένων φορέων, αναφορικά με τη θέση που θα πρέπει να κατέχουν τα ΑΣΣΥ στη στρατιωτική εκπαίδευση, χωρίς όμως οι φορείς αυτοί να λαμβάνουν υπόψη τους το υψηλό επίπεδο στο οποίο ευρίσκεται το ανθρώπινο δυναμικό των Σχολών αυτών, ιδιαιτέρως δε των αποφοίτων της ΣΥΔ.
Το θέμα αυτό, το οποίο ήδη, με σχετικό έγγραφό μας, έχουμε θέσει αναλυτικά, υπόψη του κ. ΥΕΘΑ, από τον οποίο ζητούμε και να μας δεχθεί, ώστε να του καταθέσουμε τις απόψεις μας αυτοπροσώπως, αποτελεί για το Σύλλογο πρωτεύον ζήτημα και πρόθεσή μας είναι να το διατηρήσουμε στην επικαιρότητα, μέσω της τριμηνιαίας εφημερίδας μας "ΦΩΝΗ" και με την αποστολή επιστολών σε Πολιτικούς φορείς και συναρμοδίους, ώστε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι αποδέκτες ότι θα πρέπει να ενσκήψουν στο θέμα  με την προσοχή που του αρμόζει και να δώσουν την πρέπουσα λύση.
Επίσης ένα άλλο θέμα είναι η βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ, το οποίο αρχίζει από το βαθμό ονομασίας-κατάταξης, μετά το πέρας φοιτήσεως, και ολοκληρώνεται με τον τελευταίο βαθμό εξελίξεως.
Είναι γεγονός ότι με τον τελευταίο νόμο για την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ν.3883/2010), υπήρξε μείωση του καταληκτικού βαθμού των Αξιωματικών προελεύσεως ΑΣΣΥ.
Αυτό λοιπόν το θέμα, σε συνεργασία με τους άλλους Συλλόγους, αναδεικνύουμε ως μείζον ζήτημα με την επαναφορά του στην επικαιρότητα, με δημοσιεύσεις, επιστολές και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς, αιτούμενοι το αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την επαναφορά μας στην προγενέστερη κατάσταση (ν.2439/1996).
Στο θέμα αυτό επικυριαρχεί μια μίζερη αντίληψη, μια ιδιοκτησιακή αντίληψη, που τροφοδοτείται εδώ και πολλά χρόνια, ο πυρήνας του οποίου εντάσσεται στην άποψη ότι οι απόφοιτοι των ΑΣΣΥ θα πρέπει να προάγονται μέχρι το βαθμό του Ανθστή – Ανθσγού.
Δεν υπάρχει πιο κατάπτυστο σενάριο από την ανωτέρω προσέγγιση, το οποίο, ευτυχώς, δημόσια, εκστομίζεται από ορισμένους εμπαθείς κύκλους, με καθεστωτική νοοτροπία.
Αγαπητέ/ή  Συνάδελφε/ισσα
Προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων, δηλώνουμε ότι δεν μας χαρακτηρίζει η παντογνωσία, ούτε έχουμε τη δυνατότητα να επιλύουμε τα θέματα που μας απασχολούν, με πολιτικές διασυνδέσεις ή παρεμβάσεις άλλων πρόσκαιρων παραγόντων.
Εκείνο όμως το οποίο μας χαρακτηρίζει είναι η υπομονή, η επιμονή και η ανεξάντλητη θέληση για την ανάδειξη των θεμάτων μας και την υποστήριξή τους σε όλα τα επίπεδα Διοικήσεως.
Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε κοντά μας και εσάς, θέλουμε τον ενθουσιασμό σας, την αυθόρμητη νεανική σκέψη σας, την παιδεία σας, τον αέρα της διεκδίκησης που χαρακτηρίζει κάθε νέο στέλεχος.
Η παρουσία σας αυτή, μπορεί να καταγραφεί στην εφημερίδα μας "ΦΩΝΗ", με την αποστολή άρθρου, χρονογραφήματος, αιτήματος ή απλών σκέψεων.
Ελάτε να διαμορφώσουμε μαζί, να τεκμηριώσουμε μαζί τα αιτήματά μας, χωρίς λογοκρισία και αποκλεισμούς, με καθαρή σκέψη και αγωνιστική διάθεση.
Ελάτε να μας περιγράψετε τα αιτήματά σας και πρώτοι εμείς θα τα προβάλλουμε, με δική μας ευθύνη, στους αρμόδιους φορείς, γιατί για εμάς, η παρουσία σας είναι το μείζον θέμα και η εγγραφή σας στο Σύλλογο το έλασσον.
Ο Σύλλογος διαθέτει το δικό του email (sasyda@hotmail.gr) και το επίσημο blog του (sasyda.blogspot.gr). Χρησιμοποιήστε τα ανωτέρω μέσα επικοινωνίας, για την αποστολή των εισηγήσεών σας αλλά και για την άμεση ενημέρωσή σας σε τρέχοντα θέματα και εξελίξεις που έχουν σχέση με την αποστολή του Συλλόγου.
Για την εγγραφή σας, πρέπει να συμπληρώσετε την προβλεπόμενη αίτηση και να καταβάλλετε το χρηματικό ποσό των είκοσι ευρώ (20€) – 10€ δικαίωμα εγγραφής (εφάπαξ) και 10€ ετήσια συνδρομή.
Αυτό μπορεί να γίνει, είτε με την αυτοπρόσωπη εμφάνισή σας στο ιδιόκτητο Γραφείο μας στη Λυκούργου 9 (4ος όροφος) στην Αθήνα, από Δευτέρα έως και Πέμπτη (10πμ-12πμ), είτε να "κατεβάσετε" από το blog την Αίτηση Εγγραφής, να την αποστείλετε συμπληρωμένη στο email ή το fax (210-3238449) και να καταβάλλετε το χρηματικό ποσό σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 040/714856-25  ή  ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: 5185-076313-171).
Τέλος, σας καλούμε να ενημερώσετε όλους τους συναδέλφους της σειράς σας για την ύπαρξη του ΣΑΣΥΔΑ και να τους προτρέψετε να έρθουν κοντά μας. Προσδοκούμε στη συμμετοχή σας, ευελπιστούμε στη συμπόρευση όλων των συναδέλφων μας.

Η συνέχιση της λειτουργίας – ύπαρξης του Συλλόγου μας, αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας !


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου


Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Εγγραφή Τέκνων Προσωπικού της ΠΑ στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του 251 ΓΝΑ, για το Σχολικό Έτος 2015 - 2016




Επιλογή τέκνων του προσωπικού της ΠΑ, καθώς και άλλου προσωπικού που υπηρετεί ή εργάζεται σε Μονάδα της ΠΑ και που επιθυμεί την εγγραφή τους στο Β/Ν Σταθμό 251 ΓΝΑ, για το νέο Σχολικό Έτος 2015 - 2016.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα τέκνα Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού της ΠΑ, καθώς και προσωπικού των λοιπών Κλάδων ή Σωμάτων των ΕΔ, που υπηρετεί ή εργάζεται σε Μονάδα της ΠΑ, εφόσον και ο έτερος γονέας είναι εργαζόμενος. Επιπρόσθετα, στο Β/Ν Σταθμό του 251 ΓΝΑ λειτουργεί μόνο Νηπιακό Τμήμα, στο οποίο γίνονται δεκτά νήπια ηλικίας από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Συνεπώς, δικαίωμα εγγραφής έχουν τα νήπια που έχουν γεννηθεί από 1/1/2011 έως και 1/3/2013.


Κάντε κλικ εδώ για την Ανακοίνωση

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

"Τράπεζα Αίματος ΣΥΔ"

Ένα διαχρονικό αίτημα, η "Τράπεζα Αίματος ΣΥΔ" έλαβε σάρκα και οστά πριν λίγες ημέρες, απόρροια των άοκνων προσπαθειών τόσο του Διοικητή όσο και του Προσωπικού της Σχολής !

Έδρα της Τράπεζας Αίματος η Α/Β Σέδες που αποτελεί και έδρα της ΣΥΔ, ενώ λειτουργεί σε συνεργασία με τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης "Άγιος Παύλος", "Θεαγένειο" και ΑΧΕΠΑ.

Τα μέλη διακρίνονται σε τακτικά και μη τακτικά. Ως τακτικά μέλη ορίζονται όσοι από το Μόνιμο Προσωπικό και τους Μαθητές της Σχολής χορηγούν τουλάχιστον μια φορά ετησίως αίμα. Μη τακτικά ορίζονται όσοι από τους απόφοιτους της Σχολής – Στρατιωτικό και ωρομίσθιο διδακτικό Προσωπικό έχουν χορηγήσει τουλάχιστον μια φορά αίμα υπέρ της Τράπεζας.

Κάθε τακτικό μέλος δικαιούται για ανάγκες μέχρι Α΄βαθμού συγγενείας χορήγηση κατ΄ελάχιστον αριθμό μονάδων αίματος ίση με αυτές που έχει προσφέρει και έως το διπλάσιο αυτών, χωρίς αυτός να υπερβαίνει τις δέκα (10), ενώ τα μη τακτικά μέχρι δύο (2). Δεν θα καλύπτονται ανάγκες που αφορούν αιμοληψία χρόνιων παθήσεων.

Την Τράπεζα διαχειρίζεται η Επιτροπή Διαχείρισης-Παρακολούθησης, στην οποία, ο ενδιαφερόμενος υποβάλει γραπτά ή προφορικά αίτημα ανάλογα του επείγοντος της περίπτωσης. Η Επιτροπή αφού εξετάσει το αίτημα εγκρίνει ή απορρίπτει ανάλογα με τα δικαιώματα του ενδιαφερομένου τη χορήγηση, και προβαίνει στη γραπτή και τηλεφωνική επικοινωνία με τα συνεργαζόμενα Νοσοκομεία.

Θα προγραμματίζονται δύο ετήσιες αιμοδοσίες με διαφορά έξι (6) μηνών μεταξύ τους, πέραν όμως αυτών, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης δύναται να προγραμματισθεί και μια επιπλέον.

Κάθε μέλος δύναται να χορηγήσει αίμα πέραν των προγραμματισμένων αιμοδοσιών αφού ενημερώσει έγκαιρα την Επιτροπή Διαχείρισης. Όλες οι αιμοδοσίες πρέπει να καταχωρούνται στα ατομικά έγγραφα των Στρατιωτικών (αφορά τα ε.ε. μέλη) και στην Κάρτα Εθελοντή Αιμοδότη η οποία εκδίδεται μετά την πρώτη εθελοντική αιμοδοσία με ευθύνη της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας που διενήργησε αυτή.

Σύμφωνα με την ΠαΔ 4-33/2011/ΓΕΕΘΑ και λαμβάνοντας υπόψη ότι η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί απόδειξη ιδιαίτερης επίδοσης στην εκτέλεση των καθηκόντων, προβλέπεται η ηθική αμοιβή των εθελοντών αιμοδοτών

Όσοι επιθυμούν, μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε Κέντρο Αιμοδοσίας της χώρας, δίνοντας αίμα "Υπέρ Τράπεζας Αίματος ΣΥΔ" ενημερώνοντας παράλληλα την Επιτροπή Διαχείρισης-Παρακολούθησης.

Ο ΣΑΣΥΔΑ, προτρέπει τα Μέλη του ανά την επικράτεια, να συμμετάσχουν στην ενίσχυση της δικής μας Τράπεζας Αίματος.







και δεύτερος Τραπεζικός Λογαριασμός για τον ΣΑΣΥΔΑ

Γνωρίζεται ότι μετά από επιθυμία πολλών εν ενεργεία συναδέλφων, ο ΣΑΣΥΔΑ απέκτησε τραπεζικό λογαριασμό και στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Στα περισσότερα υποκαταστήματα της συγκεκριμένης τράπεζας, λειτουργούν μηχανές "Κέντρων Πληρωμών" με αποτέλεσμα οι συναλλασσόμενοι να μην περιμένουν στην ουρά.

Ο αριθμός του νέου Τραπεζικού Λογαριασμού είναι :

5185-076313-171

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Διάθεση του βιβλίου "Ιστορία Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας", τόμος Α΄ ( 1931-1950 )



Γνωρίζεται ότι κυκλοφόρησε και διανέμετε το βιβλίο "Ιστορία Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας" τόμος Α΄ ( 1931-1950 ) του Ταξχου (ΜΕΤ) Ευάγγελου Μαντή (1ης σειράς ΣΥΔ).

Επιθυμία του συγγραφέα, είναι, όλοι οι εν ενεργεία Μετεωρολόγοι απόφοιτοι ΣΥΔνα δηλώσουν την επιθυμία τους και να παραλάβουν το βιβλίο από τα Γραφεία του ΣΑΣΥΔΑ.

Ο ΣΑΣΥΔΑ θα δέχεται τις δηλώσεις επιθυμίας :
   -   στο email του Συλλόγου ( sasyda@hotmail.gr ) ή 
   -   στο τηλ/fax : 210-3238449



Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Νέα παρέμβαση του ΣΑΣΥΔΑ προς τον κ. ΥΕΘΑ για το θέμα της τριετούς φοιτήσεως στις ΑΣΣΥ

Νέα παρέμβαση του ΣΑΣΥΔΑ, μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής για θέματα ε.ε. ΣΥΔιτών,αυτή τη φορά στον κ. ΥΕΘΑ, αναφορικά με το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου φοίτησης στη ΣΥΔ

Αφορμή στάθηκε η προ ημερών υπογραφή Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία επιμηκύνεται ο χρόνος φοίτησης σε τρία έτη, μόνο στη ΣΤΥΑ.


Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ



Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Εγκύκλιος Προκήρυξης Διαγωνισμού για ΑΣΕΙ - ΑΣΣΥ έτους 2015

Δημοσιεύθηκε την 8/5/105 η Εγκύκλιος προκήρυξης του διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών/στριών ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Σύμφωνα με αυτή, η ΣΙΡ και το Τμήμα Ελεγκτών Αεράμυνας της ΣΙ, δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό Δελτίο Υποψηφίων.

Οι υποψήφιοι-ες των ΑΣΣΥ, πρέπει να μην έχουν υπερβεί το 21ο έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2015 (πρέπει να έχουν γεννηθεί την 31 Δεκεμβρίου 1994 και μεταγενέστερα). Διόρθωση ηλικίας με δικαστική απόφαση, λαμβάνεται υπόψη, εφόσον προκύπτει ότι η απόφαση αυτή έχει καταστεί αμετάκλητη.

Ο αριθμός των εισακτέων σε κάθε Σχολή, θα ανακοινωθεί μετά την υπογραφή και δημοσίευση της Κοινής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), Πολιτισμού-Παιδείας & Θρησκευμάτων (ΥΠΟΠΑΙΘ), Εσωτερικών-Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών(ΥΠΟΙΚ).

Διαβάστε όλη την Εγκύκλιο εδώ


Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το 2ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου στη ΣΥΔ


Την 7-5-15 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του 2ου Γυμνασίου Ωραιοκάστρου στην ΣΥΔ.

Στους μαθητές έγινε τυπική ενημέρωση επαγγελματικού προσανατολισμού και ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και στην Ιστορική Στατική Έκθεση.

Κάποια από αυτά τα παιδιά, μια μέρα ίσως ξαναδιαβούν το κατώφλι της Σχολής ως Δόκιμοι Υπαξιωματικοί !

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βασίλης Πέρρος – συγγραφέας


Μέγιστη τιμή για το συγγραφέα Βασίλη Πέρρο να συμπεριληφθεί στα Μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ) !

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα - Ο Βασίλης Πέρρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. 
Σπούδασε στη στρατιωτική σχολή ΣΥΔ της Πολεμικής Αεροπορίας (26η σειρά), την οποία υπηρέτησε για 25 χρόνια, ως τον Μάρτιο του 2011. 
Το 1995 σπούδασε σχέδιο και ζωγραφική στο Campus Arts & Sciences college, δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες και έλαβε μέρος σε πολλές εκθέσεις ομαδικές και ατομικές, στις οποίες απέσπασε τιμητικά διπλώματα και διακρίσεις. 
Από το 1999 ασχολείται με τη λογοτεχνία. Γράφει διηγήματα, αληθινές ιστορίες, μυθιστορήματα, δοκίμια και νουβέλες. 
Κείμενά του, νουβέλες και μικρά διηγήματα, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα. 
Κυκλοφορούν ως τώρα τα βιβλία του συγγραφέα «Έξι μήνες στο βόρειο Ιράκ», «ο Κουμπάρος με τα οκτώ παιδιά», «Η Τελευταία Ομίχλη» από τις εκδόσεις Bookstars και «Ζωή σαν παραμύθι», από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία. 

Από τον Απρίλιο του 2015 είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. 

επικοινωνία με τον συγγραφέα
τηλέφωνο: 6983-513803
ηλ. ταχυδρομείο: vperros@yahoo.com
facebook: Βασίλης Πέρρος - συγγραφέας

Το Δ.Σ. του ΣΑΣΥΔΑ τον συγχαίρει !