ΖΗΤΟΥΜΕ την ουσιαστική ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των Α.Σ.Σ.Υ. με αναγνώριση ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ______________ διατίθεται Ρολόι Τοίχου - τιμή 10€ ανά τεμάχιο, Καρφίτσα Πέτου - τιμή 2,5€ ανά τεμάχιο και Κούπα - τιμή 5€ ανά τεμάχιο

μην ξεχάσω ...

μην ξεχάσω ...

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δωρεάν υπολογιστές σε όλους τους σπουδαστές των Παραγωγικών Σχολών Ε.Δ. ;


Σύμφωνα με πρόσκληση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη διεξαγωγή Δημόσιας Διαβούλευσης από 19/11/2014 - ολοκληρώθηκε στις 28/11/2014 - για το σχέδιο Τεύχους Δημοπράτησης του έργου με τίτλο "Ψηφιακή Εκπαίδευση στις Σχολές των ΕΔ - Δημιουργία Εκπαιδευτικής Πύλης Στρατιωτικών Σχολών και Ψηφιακού Αποθετηρίου", για το οποίο έχει γίνει αίτημα ένταξης (σύμφωνα με τη Πρόσκληση 57), στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ 2007-2013", εκτός από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος δωρεάν υπολογιστή θα πάρουν μέσω voucher και οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας. 

Εκτός από την διάθεση των δωρεάν υπολογιστών στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών εκπαίδευσης των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιοποίησης εκπαιδευτικών συγγραμμάτων και η μείωση του ψηφιακού χάσματος των σπουδαστών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης προσωπικού υπολογιστή και εξοπλισμού ΤΠΕ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επιπλέον, θα δημιουργηθεί διαδικτυακή πύλη για την εκπαιδευτική κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την απρόσκοπτη επικοινωνία, συνεργασία και δικτύωση καθηγητών και μαθητών αλλά και η θα υλοποηθεί η ψηφιοποίηση εκπαιδευτικών συγγραμμάτων των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου και υπηρεσιών ψηφιακής βιβλιοθήκης για την ασφαλή αποθήκευση και βέλτιστη πρόσβαση στο παραγόμενο ψηφιακό απόθεμα. 

Παράλληλα θα γίνει και εκσυγχρονισμός των μέσων εκπαιδευτικής διδασκαλίας (π.χ. προμήθεια διαδραστικών πινάκων, δημιουργία και αναβάθμιση εργαστηρίων εκπαίδευσης). Η ολοκλήρωση του προγράμματος θα πρέπει να έχει γίνει έως 30 Οκτ 2015.

Σε αναμονή επίσημων ανακοινώσεων λοιπόν για τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης.

(Πηγή ΓΕΕΘΑ)




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου